logo leiden stadsgehoorzaalOp vrijdag 18 december vliegen de Haagse Règâhs naar de prachtige grachtenstad Leiden. Die avond speelt deze bekende ‘Flamingo’ groep in de Stadsgehoorzaal. Een lang gekoesterde wens van de groep die daar al eerder met veel plezier en succes optrad.

De Règâhs koppelen het traditioneel Haags aan de traditionele flamenco en mengen deze ongebruikelijke mélange met alle mogelijke muziekstijlen. Hierdoor ontstaat een nieuwe muziekvorm die zij, met een vrolijke Haagse knipoog, de ’Flamingo’ noemen.

De teksten zijn bij de Règâhs even belangrijk als de muziek. De hertalingen en bewerkingen zitten boordevol humor maar worden nooit plat of grof.

In hun programma ‘Spéluh2!’spelen De Règâhs veel werk van hun laatste, alweer de zesde, cd ‘Règâh Love’, genoemd naar het vrijwel gelijknamige nummer van de Golden Earring. Deze cd is opgedragen aan de bands en zangeressen uit de regio Den Haag, zoals onder meer Tee Set, Q65, Jerney Kaagman, Anouk en Mariska Veres.

De combinatie van virtuoos gebrachte liedjes met een flinke scheut Haagse humor, en daarnaast ruimte voor gevoeliger werk, is gewoon té leuk! Steevast verlaat het publiek na afloop de zaal met een brede glimlach.

Stadsgehoorzaal Leiden – Aalmarktzaal
Vrijdag 18 december, aanvang: 20.15 uur
Kaarten bestellen via www.stadspodia.nl