GeorgeVisserProductionsLogo-125George Visser Producties, ons impresariaat,  stuurt iedere week een interview naar alle theaterbezoekers die bij hun in het mailbestand zitten. Deze week waren wij aan de beurt. Drie leuke vragen en onze antwoorden…

1. Op 19 november is de unieke voorpremière van jullie nieuwe voorstelling ‘Spéluh’, in een tram! Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

In een gesprek bij GVP mede ter voorbereiding op de premiere op 23 november as. in Theater Diligentia is er ook nagedacht over op welke wijze we extra ruchtbaarheid kunnen geven aan de start van onze derde theatertour. Ideeën waren bijvoorbeeld gewoon ergens op straat gaan spelen in de stad, een bus- of tramtour en dan op meerdere plekken stoppen en spelen. Uiteindelijk was het snel bedacht, omdat we ons realiseerden dat misschien via John Baltus, een lekkere bluesgitarist die ook mee zal spelen tijdens de premiere met een nummer, een tram geregeld kon worden. Hij doet veel in het Openbaar Vervoer Museum in Den Haag in de oude tramremise en rijdt op Randstadrail.

2. Wat kan men verwachten van ‘Spéluh’?

Vooral veel muziek. De hele nieuwe CD “Règâh Love” komt voorbij, maar ook oude liedjes die we nog nooit, op een paar uitzonderingen na, in een programma hebben gebruikt. Bij de première hebben we ook een paar gastspelers. Net als in ’t op 23 mei jl. vrijwel uitverkochte Paard bij onze laatste CD-presentatie, zullen bij de Earring Medley Rinus Gerritsen op bas en Jaap de Jonckheere op gitaar meespelen. John Baltus zal, als hij geen dienst op de tram heeft, meespelen in het nummer “de Sultans van de Flamingo”. Het gerucht gaat sinds enige tijd dat Mark Knopfler van Dire Straits de solo van hem heeft geleerd. Verrassend zal ook het optreden van Haagse taalvirtuoos Boozy zijn. Hij zal een verhaal vertellen en wij gaan hem begeleiden als we dat nog vol kunnen houden van het lachen. En last but not least zal ook Sjaak Bral acte de présence geven en naar alle waarschijnlijkheid meezingen met het Haagse volkslied. Maar vooral toch willen we veel leuke en mooie dingen laten horen. Want we willen natuurlijk wel “Speluh”.

1_cartoon de3. Wat was tot nu toe het leukste moment in jullie carrière?

Altijd een lastige vraag en ook hier het bekende antwoord. Er zijn veel prachtige momenten geweest van heel kleine tot heel grote voorstellingen. Eentje kunnen we wel noemen. Bij de première van ons vorige theaterprogramma brak er, toen wij het podium opkwamen, een orkaan los in Diligentia. We waren hier alledrie behoorlijk beduusd van en we hoorden later dat Paul van Vliet, die ook aanwezig was hierbij, toch ook wel even verwonderd de zaal in de rondte heeft gekeken. Het leverde ons het warme gevoel op dat wij op dat moment van de zaal, van Den Haag waren en zijn. “Jullie zijn van ons” was de boodschap en we hopen dat we dat op 23 november weer mee zullen maken.