Jerney-Kaagman-en-De-Règâhs web

Donderdag 11 september speelden de Règâhs hun ballade voor Jerney Kaagman, in Pulchri aan het Voorhout in Den Haag. Het was een verrassing voor Jerney, die vergezeld van een aantal vrienden aan het lunchen was in sociëteit Pulchri. Zij stelde de ode zeer op prijs. Haar gezondheid laat, zoals bekend, te wensen over en daarom vonden de Règâhs het extra mooi haar deze hulde te brengen.

Het nummer Jerney staat op de laatste cd Règâh Love . Het is een ode aan deze zangeres van de bekende band Earth and Fire. Jerney werd en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste en mooiste zangeressen van Den Haag en omstreken. Het lied verhaalt van de onmogelijke liefde die de zanger voelt voor het onbereikbare idool Jerney Kaagman en de ontroering die hem overvalt bij het horen van het door haar zo prachtig vertolkte nummer ‘Seasons’.
De muziek van het nummer is gebaseerd op ‘The eyes of Jenny’ van Sandy Coast zanger Hans Vermeulen. De Règâhs zouden de Règâhs niet zijn als in het intro en het outro niet stiekem nog een ander nummer verwerkt zou zijn, namelijk ’If’ van de groep Bread.

Uiteraard spelen de Règâhs dit nummer ook tijdens de nieuwe theatertour Spéluh die binnenkort begint. En Jerney zal zeker een keer van de partij zijn heeft ze al gezegd!

 

Luister naar: Jerney

Jerney

Jerney (van de cd Règâh Love )