Pechvogel label

Vandaag 9 mei verschijnt de nieuwe single van de Haagse  ‘flamingo’ groep De Règâhs. Het nummer heet ‘Pechvogel’ en komt van de cd ‘Règâh Love’ die op 23 mei in een, naar het zich nu al laat aanzien, vol Paard van Troje gepresenteerd gaat worden.

 

De cd ‘Règâh Love’ is een eerbetoon aan de bandjes uit Den Haag [inclusief de règâhio] van vroegâh en van nu.

Kraaien, kippen en Règâhs

‘Pechvogel’ is gebaseerd op de nummers ‘Pechvogel’ en  ‘Ik vind je lekkâh!’ van de Haagse collega’s De Kraaien. De Règâhs bezingen het droeve lot van een kip, de pechvogel die erg ‘lekkâh’ wordt gevonden met knoflook en rooie wijn….! De kip had beter een kraai kunnen zijn, want die gaat al zwart in de oven en die smaakt ook niet zo fijn… Maar het allerbest was de kip af geweest als hij een Règâh zou zijn geweest. Want die kijkt heel listig uit zijn ogen die heeft een hoop venijn…!

En daarmee is de link naar de tekst van De Kraaien weer gelegd. Het is een heel funky nummer maar natuurlijk voorzien van de Spaanse klanken van de ‘flamingo’ !

‘Pechvogel’ is te downloaden via i tunes en het staat natuurlijk op de nieuwe cd  ‘Règâh Love’ die vanaf 23 mei te koop is.

.

 Pechvogel (fragment)