Bio Règâhs

1_deregahsdDe Haagse flamingogroep De Règâhs is wereldberoemd in Den Haag en verovert ook steeds meer de harten van de mensen daarbuiten. Mede dankzij de theatershows The Hague Olé (2011/2012) en Carmuh (2013/2014), waarmee De Règâhs het land door trokken en vele muziek-, theater- en taalliefhebbers wisten te raken.

100% puur Flamingo

Het unieke van De Règâhs zit ‘m in de combinatie van flamenco, pop, rock en wereldmuziek met traditioneel Haagse liedjesteksten vol humor. 100% puur Flamingo, zoals ze het zelf noemen.

Van ‘plat Haags’ spreken we liever niet; het is niet grof. Dit zijn gevoelige , hilarische teksten en hertalingen. Tijdens de theatershows vertellen De Règâhs in woorden en muziek een eigen verhaal. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.

Wie zijn De Règâhs?

Centraal in het nest zit SingâhsongRègâh Johan Frauenfelder; bekend flamencogitarist in Nederland en schrijver van alle Règâhteksten. Johan omringde zich in 2006 met het neusje van de zalm op Flamingogebied: BèRègâh Marcel de Graaf en SlagRègâh Elvin den Haan. Enige tijd (tot 2016) werd dit trio ondersteund door een basrègâh: Peter Wassenaar en later Evert Willemstijn.

Begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over van Slagrègâh Elvin en sindsdien spelen de Règâhs ook mét een aantal sprankelende flamingodanseressen. Tijdens optredens, in de theaters en in de studio zit Arturo Ramón achter de knoppen; hij speelt steeds vaker ook zelf mee op de (bas)gitaar. En sinds 2017 verwelkomen we een nieuwe Règâh: Roy de Rijke.

Soms springen gastmuzikanten en extra danseressen het podium op om het feest nóg groter te maken.

IMG_3288

(vlnr) Arturo Ramón [Bas], Ron van Holland [Percussie], Karin Eij [Dans], Johan Frauenfelder [Zang/Gitaar], Mirjam Venhuizen [Dans], Marcel de Graaf [Zang/Gitaar], Roy de Rijke [Gitaar]

Media

Muzikaal gezien behoort de groep tot de top van Nederland. Dat is te horen op de vele cd’s van de Règâhs. Ook de landelijke media hebben De Règâhs ontdekt. Dat leidde tot lovende recensies in o.a. De Volkskrant, een uitgebreid interview en optreden in tv-programma De Wereld Draait Door en bij Paul de Leeuw en in radioprogramma’s als de ochtendshow van Giel Beelen en De Gouden Uren van Daniël Dekker. Met de regionale media zoals Omroep West, Den Haag FM, Den Haag Centraal en ADHC werken De Règâhs ook graag samen. Binnenkort bijvoorbeeld weer met TV West voor het WK Hockey.

10 jaar de Règâhs

100procentflamingo sch

Met een optreden bij Parkpop en een nieuwe, feestelijke Theatertour vieren de Règâhs hun 10-jarig bestaan. De speeldata vind je in de Agenda.

Promo Bierbar in de tram

Johans ‘Solos’

solos

Ook Johan Frauenfelders soloalbum ‘Solos’ kun je bestellen bij de Règâhs of via Bol.com

Haal de Règâhs in huis

Bestel cd's bij de Règâhs of via Bol.com Binnen een paar dagen liggen we in je brievenbus! Regahs logo. vrij Wil je De Règâhs sneller in je oren? Dat kan! Download De Règâhs of ga naar De Règâhs op iTunes

Interviews

“Wie denk jij wel niet…”

Bekijk deze mooie documentaire over Johan Frauenfelder, met Arturo & de Règâhs. December 2015.

 

De zomer met Johan / 2016

 

‘Het weekend van’

AD-Het-Weekend-van-mini

‘Zo leuk zijn we toch ook niet’

Interview Johan in Haags Straatnieuws #10 2015

interview straatnieuws #102015

Verliefd op Jerney Kaagman

AD vrijdag 23 mei 2014

ADHC Regah Love

“Flamenco mag wel in dialect”

Interview Johan in het AD februari 2014

foto johan ad

“De Règâhs een volslagen uit de hand gelopen grap”

Interview Marcel in Het Krantje, januari 2014

Foto Marcel Het Krantje 8-1-2014

“Het succes van De Règâhs…”

Interview Den Haag FM over De Règâhs, Lekkâh en Carmuh

 

.

The Hague Olé

Interview Radio 501 over De Règâhs, Flamingo, The Hague Olé en Werelds  >> ga naar de Soundcloud Radio 501

“Bo ontmoet…” Johan