Règâh Nieuws

De Bètels & De Stenuh

Het kon niet uitblijven. Na het verschijnen van de Règâhschèf ‘Bes-tof de Beatles’, werd er regelmatig door iemand uit het publiek gevraagd wanneer ‘Bes-tof de Stones’ zou verschijnen. Deze vraag ging soms gepaard met een ondeugende grijns, maar ook wel met een blik van, ‘waag het eens wat onaardigs over de Stones te zeggen!’. Blijkbaar leeft de al oude tegenstelling nog steeds. Je bent óf voor de Beatles óf voor de Stones!

Dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich echt niet in een hokje douwen! De cd ‘Bes-tof de Stones’ komt er aan! (Nie verder vertelluh!) Vol verrassend gevoelige liedjes én natuurlijk de nodige Haagse humor!

De titel van de tour: ‘De Bètels & de Stenuh!’ zegt al genoeg! Een programma vol gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers. En dit alles in een onvervalst Spaans flamencojasje of zoals de Règâhs zelf zeggen Hondagt praucent flamingau! En twee prachtige, professionele flamenco-danseressen maken wat dat betreft het plaatje helemaal compleet! Bekijk de speeldata en reserveer je kaarten!

EXTRA EXTRA vooorstelling Theater Diligentia

Amigos,

We bouwen met de Règâhs een hele grote fiësta! We bestaan dit jaar 10 jaar en blijkbaar hebben veel mensen er zin in dit mee te vieren! De première van vrijdag 10 november is op een haar na uitverkocht en dus is besloten op donderdag 9 november een heuse vóórpremière in te lassen.

Dat de Règâhs populair zijn in Den Haag is geen nieuws. Maar in de afgelopen 10 jaar is het nog nooit gebeurd dat een voorstelling zó snel uitverkocht was! Reden voor ons om het feessie met een dag te verlengen om geen fans teleur te hoeven stellen. 

Het zou toch jammer zijn en geheel tegen de regels van zowel de Spaanse als de Haagse gastvrijheid, om je amigos voor een dichte deur te laten staan nietwaar!  Da gebeurt never nauit nie! Dus staan we nu twee dagen in het prachtige Haagse theater aan het Voorhout.

We spelen op die avonden een selectie van nummers van al onze cd’s die we gemaakt hebben. Spitsvondige teksten vol Haagse humor gecombineerd met virtuoos gitaarspel en spectaculaire dans. Het blijkt een aanstekelijke mix die door een nog steeds groeiend aantal mensen zeer wordt gewaardeerd.Jong en oud, Haags en niet Haags, van hoog tot laag tot in het buitenland, niemand kan een glimlach onderdrukken bij het luisteren naar de muziek van de Règâhs.

Dus vier het feessie mee!

Kijk in de speellijst en bestel je kaarten

Règâhs op Spotify, Amazon, Deezer en meer

In het kader van 10 jaar de Règâhs wordt onze muziek nu ook aangeboden op Spotify, Amazon en Deezer. Vooral Spotify wordt door steeds meer mensen gebruikt en vooral jonge fans vragen er al jaren naar. Dus bij deze. Het is een hele klus om dit voor elkaar te krijgen maar de eerste cd ‘Den Haag Olé! en de laatste, ‘De Bierbar van Sevilla, ’staan er op! De rest volgt komende tijd, ook de solo cd van Johan Frauenfelder: Solos.

Gitaarfestival Den Haag | 25 jaar Heeres Gitaarbouw

 

25 november in theater De Nieuwe Regentes

Liefhebbers van gitaarmuziek en gitaristen bijeenbrengen, dat beoogt Gitaarfestival Den Haag. De eerste editie van dit festival vindt plaats op zaterdag 25 november in theater De Nieuwe Regentes en staat in het teken van 25 jaar Heeres Gitaarbouw. Deze Haagse bouwer is specialist in jazz- en flamencogitaren maar bewijst met zijn dubbelhalsgitaren experimenten niet te schuwen.

Het festival organiseert overdag workshops en lezingen, vertoont films en een overzichtstentoonstelling van Heeres’ instrumenten. ‘s Avonds komt de gitaar in al zijn facetten aan bod met optredens van jazz-, klassieke, flamenco- en popgitaristen van topniveau.

 

Middag: gitaarduo’s, dubbelhalsgitaren en 19e eeuwse componist

In de middag worden diverse workshops en lezingen gegeven.

 • Richard Heeres geeft een lezing over het bouwen van een elektrische en een akoestische dubbelhalsgitaar.
 • Terence Hansen laat zien hoe hij deze instrumenten bespeelt.
 • Olaf Tarenskeen en Axel Hagen (jazz) laten de ontwikkeling van gitaarduo’s van de Roaring Twenties tot nu zien, en larderen hun presentatie met spel.
 • Bij de workshop van Johan Frauenfelder (flamenco) worden bezoekers uitgenodigd hun gitaar mee te nemen en leren zij alles over de flamencovormen Rumba en Soleares.
 • Fernando Cordas (klassiek) vertelt over hoe zijn onderzoek naar de werken van Schumann leidde tot de ontdekking van gitaarwerken van een Nederlandse 19e-eeuwse componist.
 • Daan van den Bergh (cross-over) geeft een lezing over hoe akoestische instrumenten en elektronica elkaar beïnvloeden en speelt aansluitend zijn album Imagicial – It was an Epoch.

 

Avond: jazz, klassiek, pop en flamenco op topniveau

Het avondprogramma biedt een breed scala van gitaarklanken op topniveau.

 • Fernando Riscado Cordas (klassiek) is een toonaangevende gitarist, bekend om zijn interpretatie van 19e-eeuwse muziek maar ook Mompou en Bach zitten in zijn repertoire.
 • De jonge Braziliaan Marcio Philomena – met zijn eigenzinnige interpretaties van standards en popklassiekers – toont dat jazz springlevend is.
 • Terence Hansen (pop) komt over uit de Verenigde Staten om op zijn elektrische en akoestische dubbelhals gitaren te laten zien waar hij toe in staat is met zijn unieke tapping techniek.
 • Olaf Tarenskeen en Axel Hagen tonen met hun diepgaande kennis van de jazz en hun virtuositeit dat zij behoren tot het beste dat ons land te bieden heeft.
 • Tot slot het neusje van de zalm op flamencogebied: Johan Frauenfelder en Arturo Ramón laten zien waarom zij hun sporen ruimschoots hebben verdiend op de (inter)nationale podia.

Film Paco de Lucia

Op het gitaarfestival worden overdag twee films vertoond waaronder ‘Búsqueda’, een film over Paco de Lucia, de grootste flamencogitarist van de 20ste eeuw. Deze film wordt afgewisseld met de korte documentaire ‘Two Men and their Guitarz’. Hierin is te zien hoe een ‘road trip’ door de VS leidde tot de bouw van een dubbelhals gitaar voor Terence Hansen, gebouwd door Heeres gitaarbouw.

Tentoonstelling Heeres Gitaarbouw

Richard Heeres is misschien het bekendst om zijn archtops maar bouwt ook klassieke en flamencogitaren, nylon jazzgitaren, elektrische gitaren, steelstrings en elektrische en akoestische bassen. Zijn werk kenmerkt zich door een uitzonderlijk hoge precisie en gebalanceerde klank. De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van zijn instrumenten door de tijd.

Gitaarfestival Den Haag

Johan Frauenfelder liep al langer rond met het idee voor een terugkerend Haags gitaarfestival. De bekende flamencogitarist die met zijn band De Règâhs al jaren volle zalen trekt, wil met het festival gitaarliefhebbers, bouwers en muzikanten samenbrengen. Hij wil ook een podium bieden aan gitaristen en laten zien hoe hoog het niveau is waarop er in ons land wordt gemusiceerd en instrumenten worden gebouwd. Mede door het jubileumfeest van Richard Heeres kwam zijn plan in een stroomversnelling.

Kaarten en meer informatie

Meer informatie over het programma en om kaarten te bestellen: zie de website van Theater De Nieuwe Regentes. Meer informatie over Richard Heeres vindt u op de site van Heeres Gitaarbouw: www.heeresguitars.nl

 

De Règâhs op Parkpop 2017!

parkpoplogo

Amigos,
Ik mag het eindelijk zeggen: de Règâhs staan op Parkpop!!! We zijn de openingsact op een va de twee hoofdpodia, het Jupiler-podium. Past mooi bij onze laatste voorstelling ‘De Bierbar van Sevilla!’ Maar de aanleiding is dat we dit jaar al weer TIEN jaar bestaan. We rukken uit met een extra grote bezetting waarover later meer. Dus zet in je agenda: zondag 25 juni de Règâhs op PARKPOP! Da wogt fees!

Kijk ook op de site van Parkpop

Bijna in de top 10 van de Eeuwige Roem top 100!

Règâhs kunnen aardig vliegen. Maar dat we zelfs de snelste stijger zouden worden in de Eeuwige Roem Top 100… Dat hadden we nooit verwacht. Olé!

Het bericht van Omroep West:

DEN HAAG – De Haagse band De Règâhs is de snelste stijger in de Eeuwige Roem Top 100. Op Tweede Pinksterdag is deze hitparade met uitsluitend klassiekers uit de popmuziek voor de tweede keer te horen op Radio West. De afgelopen weken heeft een recordaantal luisteraars gestemd op hun favorieten. Met bijna 2000 stemmen zijn het er dubbel zoveel als vorig jaar.

Dat levert een aantal opvallende noteringen op, waaronder ‘De meisjes uit Den Haag’ van de Haagse flamingogroep de Règâhs. Het liedje schopte het vorig jaar tot nummer 77. Dit jaar knalt het door naar nummer 13. De meest recente notering in de lijst is ‘Home’ van Dotan uit 2014. De oudste is ‘Blueberry hill’ van Fats Domino uit 1957.

Lees verder op de site van Omroep West

Roy de Rijke nieuwe Règâh

Roy-regentes

Règâhs komen en Règâhs gaan. Net als relaties.
Roy de Rijke, 23 lentes jong, Hagenees en een virtuoze Gipsy-gitarist, is vanaf nu het jongste nieuwe lid van de Haagse  Flamingogroep de Règâhs. Hij heeft al een paar keer meegespeeld en dat beviel zó goed dat hij voortaan als Rooi de Règâh door het leven moet. Vindt hij nie errug 🙂

We hebben Roy ontmoet bij het Parkroad Café waarvandaan programma’s worden uitgezonden voor Radio West. Hij bleek groot Règâhfan en kon eigenlijk zó meespelen. Een echte aanwinst en zo ontstaat  een prachtige combinatie van twee verwante, virtuoze gitaarstijlen. Wij heten Roy van hagtuh welkom!

Lees een interview met Roy als Hagenees van de week

Openbare repetitie voor Parkpop

Op donderdagavond 1 juni om 20.00 uur hebben de Règâhs een openbare repetitie in de Pancho bar aan de Thomsonlaan in Den Haag.

We willen wel eens uit proberen als we helemaal elektrisch gaan en pesten liever de buren van een ander. Zo sociaal zijn we ook wel weer! Ook handig om te weten voor Parkpop waar we 25 juni staan natuurlijk.

Dus kom op tijd en neem je oordoppuh mee!

elektrisch-johan elektrisch-marcel

De Règâhs

IMG_3288

Van links naar rechts: Arturo Ramón [Bas], Ron van Holland [Percussie], Karin Eij [Dans], Johan Frauenfelder [Zang/Gitaar], Mirjam Venhuizen [Dans], Marcel de Graaf [Zang/Gitaar], Roy de Rijke [Gitaar].

Amigos

CD sinterklaasDe cd De Bierbar van Sevilla staat no ook op Spotify!

Onze Sinterklaas cd ‘Sinterklaas Olé!’ is nog steeds een leuke cadeautip! Dus op naar de winkel of via bol.com en i-tunes.

Het optreden op 19 november in Ludens in Voorburg is stijf uitverkocht. Kom 10 december naar de Rijswijkse Schouwburg anders. Mooie grote zaal met lekkere stoeluh! Of kèk op de sèt  bij Agenda voor het hele plaatjuh! Veur Theater, Dakota [bijna vol], Zoetâhmeâh, De Nieuwe Regentes. etc…. Je bekèk ut mah!

Jammer en helaas

Helaas heeft onze bassist Evert besloten de Règâhs te verlaten. Ten grondslag hieraan ligt een zakelijk verschil van mening wat niet overbrugbaar bleek te zijn. Evert, bedankt voor je bijdrage en het ga je goed.

Amigos

Lekker nagenieten van de première gisteren in een uitverkocht Diligentia.
We zijn daar weer supergoed ontvangen door het theater, En het publiek … daar zijn geen woorden voor! Ik heb een keel alsof ik cactus heb gegeten en ben nog brakker dan de hof-vijver maar maar de warme douche die ik zo neem is lauw vergeleken bij die van gisteravond dankzij jullie!

Den Haag, olé y olé! Johan

Règâhs op Kroegentocht 6 oktober

Amigos, De Règâhs gaan donderdag 6 oktober op kroeguhtog ter promotie van de cd en het theaterprogramma ‘De Bierbar van Sevilla’. We beginnen om 18.00 uur met het nuttigen van een heerlijke Ossobuco in de Pancho Bar aan de Thomsolaan . Er kunnen nog 10 reserveringen voor de maaltijd bij dus… , maar bier is er sowieso zat! Dan rond 20.00 uur naar De Oude Mol, rond 21.00 uur naar het Hoekpandje en we eindigen op de blues-sessie van John Baltus in Lokaal Vredebreuk! Als het leuk is gaan we een andere keer langs andere kroeguh…🙂

Proos! Op De Bierbar van Sevilla! Tot donderdag!

fotovanfacebook

Amigos,

11-5-2016

We zijn de komende week , te beginnen met vrijdag, tig keer op Radio en TV West en DHFM.

Aanstaande vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur bij Haagse Bluf van Tjeerd Spoor. Lèf uit lijn 11! Daarna naar Park Road café ook van radio West. De rest volgt latâh!

Allemaal promo voor de cd presentatie in het Paard volgende week zaterdag. En de zon schijnt óók nog en morgen is me meissie jarug! 🙂

Johan

Het Verhaal van De Bierbar van Sevilla

cd bierbar3De Haagse flamingo-groep de Règâhs opent virtueel De Bierbar van Sevilla! Deze ‘bierbar’ is geen gewone kroeg maar de titel van de nieuwe cd én het nieuwe theaterprogramma van de Haagse flamingo-groep de Règâhs. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt waar ze spelen. Op dat moment is dáár de Bierbar van Sevilla! Bekijk de speellijst.

Van flamenco tot Jimi Hendrix

De nieuwe cd is breder dan ooit. Van puur flamenco gitaarspel à la Paco de Lucia tot Jimi Hendrix. Niks, of zo je wilt, álles is heilig voor de Règâhs.

Naast een aantal eigen compositie bevat de nieuwe ‘schèf’ een flink aantal Haagse hertalingen van bekende hits.

Règâh-bieâh

En dat niet alleen. Er is nu ook heus Règâh-bieâh op de markt. De groep werkt namelijk samen met het nog betrekkelijk jonge Haagse biermerk Eiber Bier. Een eiber (ooievaar), een flamingo en een règâh zijn allemaal familie van elkaar en dus werd besloten dat dit het huismerk van de Bierbar van Sevilla moest worden!

Volg De Règâhs

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Twitter.

Namens de Règâhs en Eiber Bier zeg ik ‘Proos!’

Johan Frauenfelder

De Bierbar van Sevilla in Paard van Troje

PaardVT_REGAHS_A2_WEB_album

De Règâhs presenteren hun nieuwe cd in het Paard van Troje! Op 21 mei wordt de grote zaal van het Paard virtueel omgetoverd tot ‘De Bierbar van Sevilla!’

Op die avond wordt er van alles uit de kast getrokken. Extra muzikanten uit de flamencowereld waaronder Arturo Ramon en Erminia Fernandez Cordoba en twee professionele danseressen Karin Eij en Mirjam Venhuizen.

Ook is er vergeleken met de presentatie van 2 jaar geleden een volledig nieuwe ritmesectie te bewonderen en zal er naast de traditionele flamencogitaar ook gespeeld worden op elektrische gitaar en funkbas!

Deze cd-presentatie wil je niet missen natuurlijk. Kun je meteen een avond Lekkâh Dansuh met De Règâhs!

Bestel nu je kaarten via: de website van het Paard. Wees er snel bij, want het kan hard gaan!

De Bierbar van Sevilla (tipje van de sluier van de nieuwe voorstelling)

Een nieuwe opera? Een kroeg in Sevilla of Den Haag?

Nee het is de titel van de nieuwe theatervoorstelling van de Haagse ‘flamingo’- groep de Règâhs!

Het theater wordt denkbeeldig omgebouwd tot grand café. De Règâhs spelen hier iedere avond de Spaanse sterren van de hemel!.

In deze voorstelling voor het eerst ook met 2 professionele flamenco-danseressen!

Zo kan de groep laten zien dat ze over een grondige kennis van de flamenco beschikt. En gelijktijdig alle mogelijke andere muziekstijlen moeiteloos op speelse wijze kan neerzetten. Er is ruimte voor de serieuze flamenco maar de Haagse humor is nooit ver weg!

In de bierbar ontvangen zij allerlei onverwachte gasten. Want de clientèle bestaat uit mensen van alle rangen en standen. En de bierbar heeft verschillende thema-avonden. Een blues-nacht, een jazz-nacht etc…, en uiteraard een flamingo-nacht!

Het publiek krijgt echt waar voor zijn geld. Want waar ben je voor die paar euro op het zelfde moment in een kroeg, een theater én een concertzaal?

Bieâhbâh Sevilla, viva de Règâhs!

Amigos,

Niet schrikken, maar de Règâhs en slagRègâh Elvin den Haan hebben, in goed overleg, besloten als amigos uit elkaar te gaan. Het was geen eenvoudig besluit. Ik zeg mede namens de andere Règâhs ‘Adios amigo!’Elvin auto

Règâhwebsite 10.000ste site digitaal erfgoed

kb-logoJaja.. deze website van de Règâhs is sinds kort cultureel erfgoed! Als 10.000ste website zijn we opgeslagen in het webarchief van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Wat een eer!

In 2007 begon de KB Nederlandse websites te verzamelen, voornamelijk cultuurhistorische en overheidswebsites. Hiermee bouwt de Koninklijke Bibliotheek een webarchief op dat toekomstige onderzoekers een dwarsdoorsnede van de Nederlandse cultuur in handen geeft. En daar horen wij als Règâhs natuurlijk bij! Lees meer op de website van de KB.

Top 2000 a Gogo

Amigos,
Tweede kegsdag zijn de Règâhs op nationale TV. Te gast bij Top 2000 a gogo. NPO 3, tussen 19.30 en 20.30. Goeie reden om je schoonouders ff de mond te snoeren of iets van dien aard… Plezieâh!

Terugzien? Dat kan via deze link (De Règâhs beginnen op 23.40)

top 2000 video scrndump2

 

top 2000 met kenny b

 

Een Wilde Wereld (ze Maken Mij Niet Gek)

wilde wereldKom bij me kleine, kom maar schuilen
Droog je tranen, hou op met huilen
kom bij me kleine, mot je horen
Zíj maken mij niet gek, ik ben al lèp geboren!

Amigos,
Onze nieuwe cd verschijnt pas op 21 mei 2016 in het Paard. Vandaag heb ik een aangepaste versie van het nummer ‘een wilde wereld’ gemaakt voor RTV West. In het kader van hun actie ‘ze maken mij niet gek’. Een heel gevoelig liedje. 

Bekijk Een Wilde Wereld met video

johan rtv west

Règâhs voor Unicef “We zijn asociaal rijk hier..”

denhaag fm unicef optreden

 

denhaag fm unicef posterDe Règâhs werkten woensdag mee aan de grote Haagse inzamelingsactie voor kinderen in vluchtelingenkampen. “We zijn asociaal rijk hier, vergeleken met vluchtelingkinderen”, zei bandleider Johan Frauenfelder op Den Haag FM. Lees meer over de actie, die tot en met vrijdag 30 oktober duurt, op de site van Den Haag FM

 

De Règâhs in de Sandwich

de sandwich 450

In de zomermaanden juli en augustus presenteert Jacques Klöters iedere zondagochtend De Sandwich live vanuit VondelCS, Vondelpark 3 in Amsterdam.

Zondag 30 augustus zijn De Règâhs te gast! Het is mogelijk om deze uitzending van avrotros bij te wonen, op zondagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Je kunt natuurlijk ook thuis luisteren via NPO Radio 5.

Meer over De Sandwich

‘Zo leuk zijn we toch ook niet’

In het Haagse Straatnieuws staat deze maand een interview met Johan. Kopen die krant dus!

Foto is van Hessel Waalewijn

[Klik op de afbeelding voor een pdf-vergroting]

interview straatnieuws #102015

Zeeheldenfestival

zeeheld2015Zo zag het er vlak voordat we begonnen uit vanaf het podium. Allemaal zeehelden.

Daarna alleen maar drukker en wat een sfeer, wat een feest. Wij willen iedereen betrokken bij het Zeeheldenfestival en het publiek onwijs bedanken. Wij hebben genoten. Bedankt hiervoor !!!!

zeeheld15 regahs foto xandra

De Règâhs op 1 in De Haagse Honderd!!

haagse 100 header-website-420-x-104-pix

De beste plaat van Haagse bodem aller tijden

Op Hemelvaartsdag 2015 zond Den Haag FM de vierde editie van de Haagse Honderd uit. In een twaalf uur durende marathonuitzending werden de beste platen van Haagse bodem aller tijden gedraaid. Dit jaar voerden De Règâhs de lijst aan met de Meisjes uit Den Haag. Daarmee lieten De Règâhs grootheden achter zich als Anouk (op 2 met Nobody’s wife), Golden Earring, Shocking Blue, Q65, Kane, Harry Klorkestein en Di-rect.

Ook de Règâhsongs Noordwijkerhout (20) en De sultans van de flamingo (76) kwamen terug in de lijst. De complete lijst vind je op de site van Den Haag FM.

De mèsjes ùit Den Haag

Dansuh in het Paard, met Tim Akkerman!

Update mei 2015:

 

Vrijdag 10 april staan de Règâhs weer in het Paard, met niet de minste in het voorprogramma: Tim Akkerman!

Op deze avond presenteren de Règâhs hun nieuwe show ‘Dansuh!’ waarmee ze het publiek aan – niet geheel onverwachts – het dansen willen krijgen. Het programma staat bol van dansbare nummers. Drum en bas zorgen voor een stevige beat onder het flamenco gitaarspel. Zo spelen de Règâhs een medley van 20 minuten die bestaat uit hertalingen van louter Gipsy Kings nummers. Daarnaast spelen ze natuurlijk ook nog hun eigen welbekende materiaal.

Dat wordt dus een lekkâh avondje dansuh!!

Regâhs openen Paagman centrum

paagman-13-februari-regahs-nijntje

Vrijdag 13 februari opent Boekhandel Paagman een nieuwe vestiging aan de Lange Poten 41. Om 16:00 uur is de  opening door Cesar en Fred Zuiderwijk. Daarna volgt de uitreiking van het eerste exemplaar van Nijntje innut Haags: Aupa en auma plùis aan Burgemeester Van Aartsen en spelen De Règâhs.

Serious Ambtenaar. Ruim €750.000 opgehaald!

Update 24 december: Serious Ambtenaar gefeliciteerd! Ruim €750.000 opgehaald voor 3FM Seriousrequest 2014. Wat een geweldig bedrag. Gefeliciteerd.

Update: Vanochtend (9 december) het nieuws dat de opbrengst van Serious Ambtenaar aan Serious Request al boven het bedrag van vorig jaar zit, nl. rond de €375.000. Lees het interview met Lydia Prinsen over vierde editie Serious Ambtenaar.

Op naar het Glazen Huis!

En dan hier de complete versie van ons lied voor Serious Ambtenaar. Het loopt goed met de actie voor 3FM Serious Request. We hoorden gisteren bij de officiële presentatie van ons lied een bedrag voorbijkomen, dat erg veel goeds beloofd voor de totale opbrengst in december. We houden jullie op de hoogte !!!!!

Sjaak, Jaap, Rinus, John & Boozy spéluh mee in Diligentia

premiere diligentia xandra sohns Update: Première Spéluh in Diligentia; uitsmijter ‘Oh oh Den Haag’ met vlnr Marcel, John, Johan, Sjaak, Rinus, Elvin, Boozy, Jaap en Evert Willemstijn op bas (Klik voor vergroting. Foto: X. Sohns) Een verslag van de middag lees je op de site van Dutchbees.

Er is niks mooiers dan lekker SPÉLUH!! Daarom hebben diverse gasten zich aangemeld om lekkâh met ons mee te spéluh tijdens de Première van onze theatertour Spéluh in Diligentia.

paard 3 bew xSjaak Bral, Jaap de Jonckheere, Rinus Gerritsen, John Baltus en Boozy staan te trappelen om met ons op het podium een Haags feestje te bouwen, zondag 23 november om 16.30 uur.  Zijn er nog kaarten? Nou, misschien nog een paar laatste… check maar even op de site van Diligentia

Règâhs in de Tram: Spéluh op Haagse Sporûh!


Oude_tramUpdate: hierboven de video- opname van de tramrit en interviews door Midvliet.

Woensdag 19 november geeft de Haagse ‘flamingo’ groep De Règâhs een unieke voorpremière in een oude nostalgische Haagse tram, al rijdend door het centrum van Den Haag. Verschillende Haagse iconen zullen hierbij aanwezig zijn. Dit alles als voorproefje op de première van de theatershow Spéluh! 23 november in Theater Diligentia.

De tram vertrekt 19 november rond 14:00 uur en 15:00 vanaf de Grote Kerk in het centrum van Den Haag voor een rit van ongeveer 20 minuten.

Om 16.00 uur rijdt de tram nog een keer, speciaal voor de pers.

Met dank aan: Haags Openbaar Vervoer Museum en Trambestuurder John Baltus

Interview voor alle theaterbezoekers

GeorgeVisserProductionsLogo-125George Visser Producties, ons impresariaat,  stuurt iedere week een interview naar alle theaterbezoekers die bij hun in het mailbestand zitten. Deze week waren wij aan de beurt. Drie leuke vragen en onze antwoorden… read more…

Liedje voor Serious Ambtenaar van De Règâhs

serious ambtenaar foto

Vorig jaar haalde het initiatief van Serious Ambtenaar het meeste geld op voor 3fm Serious Request in het Glazen Huis. Dit jaar willen ze dat weer voor elkaar krijgen en vroegen ze de Règâhs om een lied ter ondersteuning. De officiële presentatie is in de nacht van 11 op 12 november a.s. op een nog onbekende plek in Den Haag.

Bekijk nu alvast ‘The making of’:

Video: Cor Knoester. Met dank aan Serious Ambtenaar en Omroep West.

Jerney Kaagman in Pulchri

Jerney-Kaagman-en-De-Règâhs web

Donderdag 11 september speelden de Règâhs hun ballade voor Jerney Kaagman, in Pulchri aan het Voorhout in Den Haag. Het was een verrassing voor Jerney, die vergezeld van een aantal vrienden aan het lunchen was in sociëteit Pulchri. Zij stelde de ode zeer op prijs. Haar gezondheid laat, zoals bekend, te wensen over en daarom vonden de Règâhs het extra mooi haar deze hulde te brengen.

Het nummer Jerney staat op de laatste cd Règâh Love . Het is een ode aan deze zangeres van de bekende band Earth and Fire. Jerney werd en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste en mooiste zangeressen van Den Haag en omstreken. Het lied verhaalt van de onmogelijke liefde die de zanger voelt voor het onbereikbare idool Jerney Kaagman en de ontroering die hem overvalt bij het horen van het door haar zo prachtig vertolkte nummer ‘Seasons’.
De muziek van het nummer is gebaseerd op ‘The eyes of Jenny’ van Sandy Coast zanger Hans Vermeulen. De Règâhs zouden de Règâhs niet zijn als in het intro en het outro niet stiekem nog een ander nummer verwerkt zou zijn, namelijk ’If’ van de groep Bread.

Uiteraard spelen de Règâhs dit nummer ook tijdens de nieuwe theatertour Spéluh die binnenkort begint. En Jerney zal zeker een keer van de partij zijn heeft ze al gezegd!

 

Luister naar: Jerney

Jerney

Jerney (van de cd Règâh Love )

Règâhs op Museumnacht in Meermanno


meermanno logoMuseum Meermanno en de Koninklijke Bibliotheek zien ze vliegen tijdens de Museumnacht op zaterdag 6 september!

Ga met een echte roofvogel op de foto, neem een verleidelijk verenkapsel in de vogelkapsalon en mis vooral het live optreden van de Règâhs niet! 

Zaterdag 6 september van 20.00 – 01.00 uur (optreden van 22.00 tot 22.45 uur) – zie website Museum Meermanno

Tee Set leeft voort

AD Bijlage Delft, maandag 7 juli 2014 [klik voor vergroting]

AD Regahs Tee Set

 

 

Bènamee

.

 

Haal de Règâhs in huis

Bestel cd's bij de Règâhs of via Bol.com Binnen een paar dagen liggen we in je brievenbus! Regahs logo. vrij Wil je De Règâhs sneller in je oren? Dat kan! Download De Règâhs of ga naar De Règâhs op iTunes